Το έγκυρο Αμερικανικό περιοδικό Wine Enthusiast προτείνει τον Άγγελο Ιατρίδη ως υποψήφιο οινοποιό της χρονιάς για το 2014.

  Σημαντική διάκριση για το Κτήμα Άλφα και για το Ελληνικό κρασί θεωρείται η υποψηφιότητα του Άγγελου Ιατρίδη, ως υποψήφιου οινοποιού της χρονιάς για το 2014 από το περιοδικό Wine Enthusiast.

  Η υποψηφιότητα ανακοινώθηκε στις 28 Αυγούστου και οι 4 συνυποψήφιοι προέρχονται από τις ΗΠΑ (2), την Ιταλία (1) και την Αυστραλία (1). Συγχαρητήρια σε όλους.

  Η υποψηφιότητα ανακοινώθηκε μέσο συγχαρητήριας επιστολής του ιδρυτή, εκδότη και αρχισυντάκτη του περιοδικού Adam Strum στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει.

‘’Προσωπικά και εκ μέρους του προσωπικού του Wine Enthusiast θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επιλογή σας, ως υποψηφίου οινοποιού της χρονιάς, για τα Wine Star Awards του Wine Enthusiast. Οι υποψήφιοι επιλέγονται από την διεθνή ομάδα των συντακτών του Wine Enthusiast και αντιπροσωπεύουν τα πλέον διακεκριμένα μέλη του κλάδου αυτή τη χρονιά. Το ταλέντο και το όραμά σας σας έχουν ξεχωρίσει στον κλάδο’’.  

  Η τελική επιλογή για όλες τις κατηγορίες γίνεται από τους συντάκτες του περιοδικού και τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 25 Νοεμβρίου 2014. Η τελετή παρουσίασης των βραβείων σε όλες τις κατηγορίες θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου 2015 στη Νέα Υόρκη.  

  Το Αμερικανικό περιοδικό, με έντυπη κυκλοφορία 185.000 περίπου αντίτυπα ανά τεύχος και αναγνωσιμότητα περίπου στις 755.000 για το κάθε τεύχος, περιλαμβάνεται μεταξύ των σημαντικότερων, παγκοσμίως περιοδικών οίνου. Εκδίδει 14 τεύχη κάθε χρόνο και επιπλέον κάποιες ειδικές ετήσιες εκδόσεις. Η ηλεκτρονική του έκδοση έχει 300.000 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα κατά μέσο όρο, που επισκέπτονται κάθε μήνα περισσότερες από 1.000.000 σελίδες της ηλεκτρονικής έκδοσης, στην οποία έχουν αναρτηθεί περισσότερες από 140.000 αξιολογήσεις οίνων από όλο τον κόσμο. Πέρα από την έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού ο όμιλος του Wine Enthusiast οργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις οίνου για επαγγελματίες και καταναλωτές και οργανώνει κάθε χρόνο τα Wine Star Awards, όπου απονέμονται βραβεία σε 10 διαφορετικές κύριες κατηγορίες του κλάδου.

  Συνιδρυτής, εκδότης και αρχισυντάκτης του περιοδικού είναι ο Adam Strum, ενώ η Susan Kostrzewa, που έχει επισκεφθεί επανειλημμένα την Ελλάδα (και το Κτήμα Άλφα μία φορά προ ετών) αρθρογραφεί και αξιολογεί για το περιοδικό Ελλάδα και Κύπρο.

  Αναλυτικά η παρουσίαση των φετινών υποψηφίων σε όλες τις κατηγορίες στο http://www.winemag.com/Web-2014/Wine-Enthusiasts-2014-Wine-Star-Award-Nominees/

Κτήμα Άλφα. Σεπτέμβριος 2014